MACRON ‘UDARIO’ NEZAPAMĆENI ŠAMAR VUČIĆEVOJ SRBIJI

Francuska još nije dala zeleno svjetlo za održavanje Međuvladine konferencije sa Srbijom.

Ako se ona ne održi, to bi bio još jedan jasan signal da se evropske integracije usporavaju, ako ne i zaustavljaju, piše Sputnjik.

Već se spekulira da bi EU mogla da ne otvori nijedno novo poglavlje za Srbiju, iako je ona spremna za otvaranje barem četiri.

Prema navodima neimenovanih medijskih izvora iz Brisela, najtvrđe krilo protivnika proširenja, predvođeno Francuskom, nije spremno ni da kroz konferenciju bar simbolično otkoči proces.

Ti signali sugeriraju da je Pariz i formalno počeo da zaustavlja proces pridruživanja zemalja Zapadnog Balkana.

Podsjećamo, Francuska, Holandija i Danska početkom oktobra nisu dale suglasnost za otvaranje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Otvaranje novih poglavlja trebalo bi da se dogodi na Međuvladinoj konferenciji sa Srbijom, koja se obično održava na marginama ministarskih zasijedanja za vanjske i opće poslove, koji će ovoga puta biti održani 9. i 10. decembra.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BBI BANKA NAGRAĐUJE ZA UKAZANO POVJERENJE NOVIM PROGRAMOM LOJALNOSTI

0
U središtu pažnje BBI Banke nalaze se njeni klijenti koje i nagrađuje za ukazano povjerenje. Upravo za njih pripremila je poseban paket pogodnosti kojima se postojećim klijentima zahvaljuje na odanosti, dok novim klijentima na ovaj način izražava srdačnu dobrodošlicu.