MAESTRALNI MODRIĆ ODVEO HRVATSKU U OSMINU FINALA EURO-A

Na Evropskom prvenstvu večeras smo dobili rasplet i u grupi D. Ono što je zvanično jeste da u osminu finala idu Engleska sa prvog mjesta te Hrvatska kao drugoplasirana.

Izabranicima Zlatka Dalića danas je trebala samo pobjeda, a nju su na kraju i ostvarili teško, ali zasluženo rezultatom 3:1 na Hampden Parku protiv Škotske.

Bila je ovo prva pobjeda Hrvatske protiv Škotske u šestoj utakmici koliko su dosad odigrali.

Susret je počeo boljom igrom Hrvatske, mada je Škotska bila agresivnija. Ipak, vodstvo Hrvatskoj nakon lijepe akcije postiže Vlašić, a igrala se 17. minuta.

Škotska je nakon toga morala krenuti jače ka golu Livakovića, a kruna toga stigla je u 42. minuti kada McGregor zabija sa vrha šesnaesterca za 1:1.

U nastavku je Hrvatska krenula još ofanzivnije, a prvu priliku propustio je Gvardiol u 50. minuti. Novu šansu propušta Perišić, ali Marshall brani.

U 63. minuti vidjeli smo i najljepši detalj na utakmici. Sa nekih 20-ak metara, najbolji igrač svijeta iz 2018. godine Luka Modrić vanjskim dijelom kopačke pogađa rašlje i dovodi Hrvatsku u novo vodstvo.

Mirno je od tada Hrvatska privodila utakmicu kraju, a konačnih 3:1, postavio je Perišić u 77. minuti za veliko slavlje i prolaz Vatrenih u osminu finala.

Hrvatska će osminu finala igrati u ponedjeljak u Kopenhagenu protiv drugoplasiranog iz skupine E, u kojoj su Španija, Švedska i Poljska.

Foto: UEFA

U drugoj utakmici iste grupe Engleska je na Wembleyu savladala Češku, a bilo je 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Sterling u 12. minuti utakmice.

Međutim i pored poraza Češka će igrati u osmini finala, gdje ih čeka Nizozemska ili pobjednik grupe E.

Utakmice osmine finala na Euru počinju se igrati od subote.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE