MAGAZINOVIĆ: UPUTIT ĆEMO U PROCEDURU ‘APRILSKI PAKET’ AMANDMANA NA USTAV BIH

Klub poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH će u parlamentarnu proceduru uputiti amandmane na Ustav BiH.

Kazao je to danas na pres-konferenciji u Sarajevu poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu državnog parlamenta Saša Magazinović, napomenuvši da je ovaj set amandmana već poznat javnosti kao „aprilski paket“ amandmana.

Dodao je da će ga poslanici iz Kluba SDP-a uputiti u proceduru ovih dana, najvjerovatnije sutra.

  • Zašto “aprilski paket”? Zato što je to jedini paket amandmana na Ustav BiH koji je u proteklih 20 godina usaglašen i podržan od svih – i stranke Milorada Dodika, i Dragana Čovića, i Bakira Izetbegovića, i Branislava Borenovića, i Mirka Šarovića, i Nermina Nikšića i ostalih, ali i čitave međunarodne zajednice – napomenuo je Magazinović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOJI SU TO SIGNALI DA VAŠA MAŠINA ZA VEŠ NE RADI...

0
Novo istraživanje marke kućanskih aparata AEG otkrilo je da gotovo dvije od tri osobe ne čiste svoju mašinu onoliko često koliko je preporučeno, a jedna od pet nikada to ne čini.