MAGUIRE ODGOVORIO KEANU NA ŽESTOKE KRITKE PROSLAVE GOLA PROTIV ALBANIJE

Žestoke kritike Roya Keanea, legende Manchester Uniteda, a danas televizijskog komentatora Sky Sportsa, izazvala je proslava Harryja Maguirea. Izveo ju je nakon što je zabio prvi gol Engleske u pobjedi 5:0 nad Albanijom.

Zaletio se i proklizao na koljenima, a zatim prstima naćulio uši. Keane, koji je inače žestoki kritičar Maguireovih igara za Manchester United, to je ovako prokomentarisao na ITV-u:

  • On misli da tako ušutkuje kritičare, ali ja mislim da je to što radi sramota. Posljednjih mjeseci igra sramotno za United i misli da će ako zabije na ovoj utakmici ušutkati kritičare. Sramota – poručio je.

Keanovo mišljenje dijeli još jedna legenda, Ian Wright, pa je komentar Maguireove proslave postao bitniji od gola kojom je bila motivisana. To se nametnulo kao glavna tema u engleskoj sportskoj javnosti pa je Maguire nakon utakmice morao objašnjavati zašto je baš tako slavio:

  • Slavio sam kližući na koljenima, to mi je došlo prirodno. Tako sam samo htio proslaviti nevjerovatan osjećaj zabijanja gola za svoju domovinu. To nije bila poruka ikome, samo mi je došlo kao prirodna reakcija na važan gol koji sam zabio za Englesku jer je bio prvi i na važnoj utakmici.

Maguire inače sjajno igra za Englesku i ljetos je uostalom izabran u idealnu postavu Eura. Problem je što te partije ne pruža i za United, u kojem ga novinari i navijači žestoko kritikuju. Keane je u tome najglasniji. 

Stoper i kapiten Uniteda je pod teretom velikih očekivanja otkako ga je United prije dvije godine doveo iz Leicestera uz odštetu od oko 90 miliona eura, čime je postao najskuplji odbrambeni igrač u historiji. 

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE