MAHMUTOVIĆ POJASNIO DETALJE O SMRTI DJEVOJČICE! NAJAVIO I SANKCIJE ZBOG DEZINFORMISANJA JAVNOSTI U NOVOM PAZARU

Direktor novopazarske bolnice dr. Meho Mahmutović rekao je na Prvoj televiziji da će biti urađena eksterna kontrola slučaja preminule djevojčice stare samo 12 godina, iz Tutina.

On je rekao da je moguće da će biti sankcija zbog dezinformisanja javnosti da je djevojčica bolovala, i preminula, od korone.

  • Žalosno je da nakon devet, deset dana pričamo o nesretnom slučaju, ali radi istine moramo. Ne mogu da zamislim da se to koristi za dezinformacije odavde, dijete od 12,5 godina je preminulo od srčanih problema. Liječena je od miokarditisa u novembru i decembru, bila je na kontroli i osjećala se dobro. Kobnog 21. januara je izgubila svijest, dovedena je u jako lošem stanju, imala je kardiogeni šok i temperaturu od 33 stepena. Reanimacija je rađena na dječjem i odjeljenju intenzivne njege. Oštećenje srca je izazvalo šok, a eksperti će utvrditi zašto nije urađena obdukcija, ovakve informacije se ne bi širile – rekao je on.

Da li će neko snositi posledice zbog širenja tih informacija?

  • Mi smo uradili internu kontrolu, nadzor stručni, a tražit ćemo i eksterni. Ne bih o tome dok ne daju informacije ali mislim da će biti sankcija – rekao je dr Mahmutović.

On je pozvao sve da se vakcinišu protiv koronavirusa.

  • Ja sam pedijatar, a mi se bavimo vakcinacijom i imunizacijom, znate da većina bolesti koje su nekada odnosile mnoge živote, riješene su vakcinacijom. To je jedno od najvećih medicinskih dostignuća, i svi smo se radovali vakcini protiv korone. Vakcina će nam pomoći da se vratimo normalnom životu – rekao je dr. Mahmutović i rekao da će primiti drugu dozu vakcine zajedno sa svojim već vakcinisanim kolegama.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČESTITKA REISUL-ULEME POVODOM BLAGDANA USKRSA

0
Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je povodom katoličkog praznika Uskrsa uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom monsinjoru Tomi Vukšiću.