MAJKA IZ SARAJEVA NIJE MOGLA VJEROVATI KADA JE VIDJELA KAKVU ZADAĆU JE DOBILO NJENO DIJETE

Nikoleta Milašević – Dobrača je ostala zaprepaštena kada je njeno dijete koje ide u sedmi razred osnovne škole u Sarajevu pokazalo zadatak za rad kod kuće.

Naime u 2019. godini, kako navodi ova majka, od njenog djeteta se traži da nacrta interfejs programa Word.

  • Hej, ljudi, crtamo Word. Pa ovo je samo za sjesti i plakati. A djeca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dijete crta Word. Kakvo samo usr*** elistističko društvo smo postali –  napisala je Milašević-Dobrača na svom Facebook profilu.

Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za…

Posted by Nikoleta Milasevic Dobraca on Wednesday, 11 September 2019

Koliko god se čudili na ovaj slučaj, ipak, ispod njene objave u komentarima mnogo se javilo pristaša sistema  opravdavajući time da je metoda korisna jer će tako shvatiti softwer, ako već to ne mogu shvatiti njihovim korištenjem.

U izjavi novinarima, kazala je da se Vijeće roditelja KS ponaša kao i političari.

– Istakla bih i svoju ogorčenost na Vijeće roditelja Kantona Sarajevo. Ponašaju se kao i naši političari. Zasjeli u svoje fotelje, upoznali se s direktorima škola i donositeljima odluka i kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program – kazala je Nikoleta Milašević-Dobrača za Jutarnji.hr.

Ipak, ovo je samo jedan od problema s kojim se sureće njeno dijete, ona je dodala i ovo:

-Da ne spominjem da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina. Moli, traži i onda kopiraj. Vijeće roditelja KS je inertno kao i naše bh. društvo. Ljudi, pokrenimo se – dodala je razočarana majka.

Da li će doći do adekvatne reakcije nadležnih, ili će i dalje praviti da se ništa ne dešava, ostaje da se vidi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.