MAJKA OD TUGE JEDVA PRIČA: SIN JE NA INTERNET VIDIO DA MU JE SESTRA UBIJENA

Tog popodneva mi se javila i rekla da je sa društvom, a kasnije je sin na internetu pročitao da je ubijena, kroz suze kaže Jelica Petrović iz Blaca, majka 15-godišnje Sanje koju je pretposljednjeg dana 2019, u kući u selu Žutice, najbolji drug M. J. ubio hicem iz lovačke puške.

Maloljetnik je uhapšen odmah i određen mu je pritvor, a u međuvremenu se utvrđuju sve okolnosti tragedije u domu M. I. (42). Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je puška slučajno opalila, a maloljetnik koji je ispalio patron je uhapšen. Zbog toga što lovačku pušku nije obezbijedio adekvatno, priveden je i Miljan I, ali je ubrzo i pušten.

U međuvremenu, Sanjina majka Jelica najmlađe dijete je sahranila 1. januara. I dok većina građana slavi dolazak Nove godine, Jelica sa sinom Filipom i kćerkom Kristinom svaki dan obilazi Sanjin grob. Nema mnogo snage za priču o svojoj mezimici, koja je živjela kod Jeličine majke i brata u selu Brvnik, nedaleko od kuće u kojoj je stradala.

Tamo je živjela jer je išla u Srednju ekonomsku školu u Raški. Vikendom je dolazila kući, ili je porodica išla da je obiđe. Bila je tiha, mirna djevojčica, dobar đak.

– Trebalo je da dođe za Božić. Prije nekoliko godina mi je preminuo suprug i ostala sam sa troje djece, dvije kćerke i sinom. Trudila sam se da ih izvedem na pravi put. Da budu dobri ljudi – rekla je nesrećna majka.

Sanjin stariji brat Filip rekao je da očekuju sve detalje istrage, da saznaju šta se tačno desilo u ponedjeljak po podne, kada je u domu Miljana I. ubijena njegova sestra.

– Čuli smo da je vlasnik puške imao uredno dozvolu za oružje. Ali oružje nije čuvao kako treba, pušku nije obezbijedio po propisu – konstatovao je stariji brat ubijene djevojke.

U domu M. I, gdje je u ponedjeljak ubijena maloljetna djevojka, takođe nevjerica.

– Tog popodneva kod mog unuka su došla dvojica drugova i jedna drugarica. Djeca su došla na kafu. Sin Miljan nije bio kod kuće, bio je na poslu. U domu smo bili samo unuk i ja. Kada su djeca došla na kafu, ja sam izašao u dvorište da nešto završim. Ubrzo sam pozvao unuka L. I. da mi pomogne oko jagnjeta. On je izašao i tada se to desilo. Tragedija! Ali ni unuk ni ja ne znamo šta se tačno desilo, jer nismo bili u kući, već napolju – rekao je za Blic Zoran I, otac Miljana I. iz čije je lovačke puške ispaljen smrtonosni hitac.

Zoran I. je napomenuo da je njegov sin lovac i da ima urednu dozvolu za pušku. Ipak, nije mogao da odgovori na pitanje da li je sin lovačku pušku držao kako nalažu pravila – pod ključem i odvojeno oružje i municija.

– Moj sin je bio priveden i pušten je – rekao je kratko Zoran I.

Njemu se na teret stavlja teško djelo protiv opšte bezbjednosti, a zasad može da se pretpostavlja da će postupak protiv njega ići redovnim putem.

Maloljetnik u pritvoru

Maloljetni M. J. u pritvoru je i osumnjičen je za ubistvo. Blic je juče pokušao da stupi u kontakt i sa njegovim ocem, ali se niko nije javljao na telefon u domu porodice M. I.

– On nije poznat kao problematičan momak. Nije pravio gluposti, dobar je. Ide u školu na sjeveru Kosmeta – rekli su za Blic mještani Žutice.

Žitelji ovog sela kod Raške napomenuli su da je poslije tragedije M. J. najteže.

– Pored porodice djevojke, njemu je najteže. Oduzeo je život drugarice, i to najbolje. I to će mu biti na savjesti dok god je živ! Ne dao Bog nikom. Djevojka je mrtva, a njena porodica uništena, kao i porodica M. J. – napomenuli su mještani Žutice.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZAVRŠEN FORUM ‘REVICONA’: OD KRIPTOVALUTA DO NOVCA

0
Jučer je počeo, a danas je završen 16. forum pod nazivom - Sprečavanje pranja novca, finansiranja terorističkih aktivnosti i borba protiv korupcije, u organizaciji Konsultantske kuće Revicon.