MAKARONE SA SIROM OD SAMO TRI SASTOJKA: UZ POMOĆ OVOG TRIKA BIT ĆE UKUSNIJE NEGO IKADA!

Da bi makaroni bili baš kremasti, umjesto da ih kuhate u običnoj vodi skuhajte ih u mlijeku, a potom sve začinite sirom koji se lijepo topi - npr. chedar sir.

Postoje stotine recepata za kremaste makarone sa sirom – u to preukusno jelo mogu da se dodaju različiti sastojci i začini. Ali za njihovu pripremu dovoljna su vam samo tri sastojka – mlijeko, sir i tjestenina.

Šta vam je potrebno?

Sastojci:

1,3 l mlijeka
450 g makarona
200 g izrendanog sira

Priprema:

  1. U velikom loncu zagrijte mlijeko. Kad se mlijeko ugrije, dodajte tjesteninu.
  2. Skuhajte tjesteninu po uputstvu s pakovanja uz stalno miješanje.
  3. Kad je tjestenina skuhana i popije sav višak tečnosti, u lonac dodajte izrendani sir i sve dobro promiješajte.
  4. Ako upotrijebite kvalitetan sir, ne morate dodavati dodatnu so.
  5. Makarone sa sirom poslužite uz sezonsku salatu po želji.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.