MALOLJETNIK UKRAO MOTOCIKL, BRAT SA PIŠTOLJEM KRENUO KA POLICIJI

Banjalučka policija rasvijetlila je krađu motocikla u Banja Luci i uhapsila maloljetnika, potvrđeno je za Srpskainfo.

Kako se saznaje, uhapšen je i brat od maloljetnika koji je noseći pištoljem za pojasom krenuo prema policajcima.

Portparol PU Banja Luka Danijela Mučibabić je rekla da se maloljetnik sumnjiči da je 19. jula sa parkinga u ulici Bogdana Marića u Banja Luka uz pomoć podesnog alata ukrao motocikl marke „Yamaha“.

  • -Preduzimajući mjere prema maloljetiku, Nj.S. je zaustavilo svoje vozilo i krenulo prema policijskim službenicima noseći pištolj za pojasom. On je uhapšen, a provjerama je utvrđeno da se radi o plinskom pištolju koji je privremeno oduzet. U toku je kriminalistička obrada nad  Nj.S. – pojasnila je Mučibabićeva.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima „Sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Ugrožavanje sigurnosti“.

Od maloljetnika oduzet motocikl „Yamaha“ koji će biti vraćen vlasniku.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE