MAMA KĆERKAMA PRALA KOSU SREDSTVOM ZA OVCE: DJEVOJČICE U KRITIČNOM STANJU

Dvije djevojčice iz Jašija (Rumunija) uzrasta tri i četiri godine su u kritičnom stanju nakon što im je majka sredstvom za ovce oprala kosu.

Nekoliko trenutaka nakon što im je majka oprala kosu one su počele da se osjećaju loše, a zatim su izgubile svijest.

U njihovu kuću ubrzo je stiglo nekoliko ekipa Hitne pomoći, uključujući i helikopter.

Četvorogodišnja djevojčica je upala u komu, a mlađu sestru su ljekari reanimirali 30 minuta. Intubirane su i prebačene na mehaničku ventilaciju, a kasnije im je dat i protivotrov.

  • Dovedene su u jako teškom stanju nakon izlaganja toksičnoj supstanci – rekla je pedijatar Katalina Janesku, koja ih je pregledala u bolnici.

Mještani Jašija šokirani su postupkom majke, koja je korišćenjem otrova ugrozila život djece.

  • Kako neko može tako nešto da koristi na djeci, to je otrov. To koriste ovce – rekla je jedna komšinica.

U Rumuniji je u posljednjih pet mjeseci registrovano nekoliko slučaja trovanja djece sredstvom za ovce. U decembru prošle godine u Šandareju, umrla je petogodišnja djevojčica, a njen mlađi brat je završio u bolnici nakon što ih je baba okupala ovim otrovnim sredstvom, prenosi “Telegraf”.

(Telegraf)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE