MANIFESTACIJU OTVARA DODIK: DANAS POČINJU 100. ‘ŠANTIĆEVE VEČERI POEZIJE’

U organizaciji Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva "Gusle" danas će u Mostaru biti otvorene 100. "Šantićeve večeri poezije".

Program počinje polaganjem cvijeća na spomenik Aleksi Šantiću u Šantićevom parku u 16.30 sati, nakon čega slijedi spomen na grobu Alekse Šantića u 17 sati te svečana akademija povodom 100. Šantićevih večeri poezije i svečano otvaranje u 18 sati u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru.

Na svečanosti otvaranja predviđeno je obraćanje organizatora, dužnosnika Grada Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona, Republike Srbije, te srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji će i otvoriti manifestaciju.

U umjetničkom dijelu programa nastupit će Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, Srpsko pjevačko društvo Sloga iz Sarajeva, Muzički ansambl Mostarske kiše i glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Bojan Kolopić, dok će besjedu o Aleksi Šantiću i Šantićevim večerima poezije održati akademik Jovan Delić, priopćili su organizatori.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE