MATTHEW PERRY TVRDI DA NIJE U STANJU POGLEDATI NIJEDNU EPIZODU ‘PRIJATELJA’, OTKRIO I RAZLOG

Glumac Matthew Perry kojeg su gledatelji zavoljeli zbog uloge Chandlera Binga u kultnoj seriji "Friends", otkrio je da nije u stanju gledati stare epizode američke uspješnice, a iza svega se krije i razlog.

Godinama unazad, ovaj 53-godišnjak i njegove kolege iz serije su bili najveće zvijezde na planeti, s milionima gledatelja koji su svakodnevno pratili njihove dogodovštine.

I sada, više od decenije od emitiranja posljednje epizode, ljudi širom svijeta uživaju u njenim reprizama, što nažalost nije slučaj i s Perryjem.

Glumac je priznao da se ne može natjerati da ponovno pogleda seriju, a iza svega se krije upravo njegova borba s ovisnošću, koja ga je zamalo koštala života.

Govoreći za CBC, Perry je rekao da “ne može gledati seriju” jer vrlo lako prepoznaje u kakvom je stanju bio i šta je uzimao u svakoj od sezona.

“Nisam gledao seriju jer bih samo morao ponavljati: ‘alkohol, opijati, kokain’. Mogao bih za svaku sezonu reći šta sam tada koristio i zato je ne želim gledati. To sve što vidim”, objasnio je.

Prisjetio se i nekih teških trenutaka nakon kojih se nije jednostavno oporavio.

“U jednom trenutku toliko sam se tresao da sa, ako sam se htio pomjeriti samo od police s knjigama do stola, morao to učiniti oslanjajući se od nešto. Otišlo je tako daleko”, objasnio je glumac koji se u jednom trenutku i rasplakao.

“Znate, ono zbog čega se uvijek mogu rasplakati je to što ovo nije pošteno. Nije pošteno da sam ja morao prolaziti kroz ovu bolest dok ostatak ekipe nije. Oni su dobili sve što i ja, ali samo sam se ja morao boriti protiv ove stvari, i još uvijek to činim”, zaključio je.

U ranijem razgovoru za People, Perry je otkrio da je njegov alkoholizam tek počeo “puštati korijene” kad je dobio ulogu u seriji koja će mu promijeniti život. Tada je imao samo 24 godine.

Tokom godina snimanja, njegova je ovisnost eskalirala, a 2018. umalo ga je koštala života.

Ipak glumac je već neko vrijeme trijezan, a iako nije otkrio tačno koliko dugo to traje, kaže da je zahvalan na svakom danu.

“Zahvalan sam što sam živ, to je sigurno. I to mi daje mogućnost da učinim bilo šta. Koliko god moja priča bila mračna, to je nekako i priča s nadom. Zato jer sam ja i dalje tu”, zaključio je glumac.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SKANDAL U SVLAČIONICI POZNATOG KLUBA: TRENER DOBIO OTKAZ ZBOG VEZE S...

0
Menadžer engleskog ženskog fudbalskog kluba Leicester City Women Willie Kirk (45) dobio je otkaz nakon što je istraga otkrila da je prekršio kodeks ponašanja.