MEĐU ŽRTVAMA I BLIZANCI: JEDAN PREŽIVJELI REKAO DA SE ČULA STRAŠNA EKSPLOZIJA

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće sjevernomakednoskog autobusa u Bugarskoj, ima i građana Srbije.

U kontaktu sam sa premijerom (Bugarske) Stefanom Janevom… Najveći broj žrtava su građani Sjeverne Makednije, ali ima i državljana Srbije rekao je Zaev, prenosi MIA.

On je dodao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživjelih koji mi je rekao da se čula strašna eksplozija.

  • Uspjeli su da slome jedan prozor i spasu nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspjeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: 12-oro djece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20-30 godina – rekao je Zaev.
epa09598505 A general view of the place where at least 45 people were killed when a bus with North Macedonian plates caught fire on a highway, near the village of Bosnek, Bulgaria, 23 November 2021. EPA-EFE/VASSIL DONEV

MIA prenosi da je autobus pripadao agenciji “Besa trans” i da prije prevozio putnike sa ekskurzije u Istanbulu.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je “grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost” vozila.

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica varničenja u kontaktu vozila sa ogradom, prenijeli su lokalni mediji.

Najmanje 46 ljudi je poginulo među njima 12 maloljetnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Nesreću je preživjelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE