MEGHAN I HARRY SAVJETOM KAKO SE ZAŠTITITI OD KORONAVIRUSA IZAZVALI BIJES

Nakon što su na svom službenom Instagram profilu @sussexroyal, Meghan Markle i princ Harry objavili javno saopćenje kojim su pozvali sve na solidarnost i suosjećajnost u ovim teškim vremenima, još je jedna njihova objava vezana uz koronavirus, itekako privukla pažnju.

Naime, sada su objavili fotografiju na kojoj se nalaze upute svjetske zdravstvene organizacije, a na kojoj piše: 1. Perite ruke često 2. Ne dirajte lice 3. Praktikujte dobru respiratornu higijenu 4. Održavajte socijalnu distancu 5. Potražite medicinsku pomoć ako počnete uviđati simptome 6. Ostanite informisani i pratite lokalne zdravstvene direktive.

Uz fotografiju su napisali sljedeći status:

  • Način na koji ljudi širom svijeta u svom životnom okruženju, štite i brinu o svojim zajednicama, nadahnjuje. No, ništa ne nadahnjuje više od hrabrih i predanih zdravstvenih radnika na prvoj liniji obrane koji riskiraju svoju dobrobit i zdravlje, zbog brige o bolesnima i borbe protiv COVIDA-19. Gdje god se nalazili na svijetu, svi smo im neizmjerno zahvalni. Za sve nas, najbolji način na koji možemo podržati zdravstvene radnike jest potruditi se da im ne otežavamo posao širenjem ove bolesti.

Uz fotografiju s uputama, par je podijelio i fotografije zdravstvenih radnika koji drže natpise kojima ljude mole da ostanu kod kuće dok oni rade svoj posao u bolnicama, što možete vidjeti ako pomičete prstom u desno na objavi iznad, piše Dnevno.hr.

Instagram

Ipak podrška zdravstvenim radnicima koju su  Harry i Meghan dali, naišla je na mnoge negativne reakcije. Većina smatra kako su ovi savjeti nešto što je već odavno poznato, a zamjeraju im i to što govore o širenju zaraze i pozivaju na solidarnost dok su zaštićeni u svojoj vili i pritom imaju pristup najboljoj mogućoj zdravstvenoj njezi te u biti nemaju veze s realnošću, odnosno s vanjskim svijetom. Tako im je jedan fan u komentarima poručio:

  • Siguran sam da ćete vi ostati sigurni u svom višemilionskom dvorcu. Kladim se da ćete imati pristup najboljoj njezi, a trebali biste biti na prvoj liniji fronte poput Williama i  Kate, umjesto da sjedite doma i dajete komadiće simpatije nama siromašnim seljacima !!!! Spremite to za nekog drugog’, dok se drugi nadovezao sljedećim riječima:
  • Ne trebate nam vi ovo govoriti. Ako se  već ne možete sjetiti nečega što biste zaista mogli učiniti, samo ušutite i uživajte u svojim “privatnim” životima, bez da to ide na račun poreznih obveznika’.

Neki su pak umjesto optužbi imali sarkastične komentare poput: ‘O, moj bože, to nam niko prije nije rekao. Baš super da  možete pružiti informacije koje niko drugi ne može’ i ‘Wow revolucionarno! Pa šta bismo mi bez Meghaninih postova!? Wow pa nisam uopće znala da se sve ovo događa. Dobro da su tu Meghan i Harry da ne umremo bez njih’.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE