MEHIĆ ZA HAYAT: PENZIONERI SU POPULACIJA KOJA JE NAJOZBILJNIJE SHVATILA KRIZU KOJA NAS JE ZAHVATILA

Penzioneri su poštovali mjere u proteklih 15 dana u Bosni i Hercegovini. Ali već jučer, s početkom isplata penzija pojavili su se oni koji su prekršili pravila.

Piše: Edina Bakić

O situaciji u kojoj su se našli govorio je predsjednik Udruženja Redžo Mehić.

  • Populacija koju  ja zastupam najozbiljnije je shvatila krizu koja nas zahvatila. Poštujemo mjere iako su nas stavili praktično u karantin. Sama činjenica da vam neko uzima slobodu nije prijatnja, ali moramo je poštovati – kaže Mehić.
Hayat

Nije baš zadovoljan mijenjajem mjera kretanja.  

  • Bilo bi vrlo nezgodno sada baš u ovom periodu penzionere pustiti vani. Nakon 15 dana pustiti ih opet vani mislim da nije dobra odluka. Govorili smo o rješenjima kada je u pitanju isplata penzija, a tu su specifični oni koji primaju penzije putem banaka. U Srbiji su donijeli odluku da penzioneri koji primaju penzije preko banke daju punomoć, neovjerenu nekom od članova porodice kako bi dobili svoj iznos – pojašnjava on.

Također, imao je poruku za svoju populaciju:

  • Mi moramo shvatiti da nas je napala napast kojoj se ne vidi kraj. Manjka nam više smaodiscipline i odgovornosti zato molim naše penzionere i ostale građane da budemo istrajni.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE