MEHMEDALIJA MEDO KURSPAHIĆ: VOLIM SVOJU DOMOVINU KAO DJECU, PLASTENIKE GRADIM ZA BUDUĆNOST NAŠE DJECE I BIH

Mehmedalija Medo Kurspahić u selu kod Visokog, radi i proizvodi domaće voće i povrće i tako hrani svoju porodicu.

  • Ovdje gradimo naš novi plastenik, za budućnost naše djece i BiH. Da imaju što više zdrave hrane s Medinog imanja. Da nam dugo poživi naša država i moji plastenici, a i mi svi zajedno – kaže nam na početku Kurspahić.

Kako nam govori, od bavljenja poljoprivredom je odgojio djecu, napravio kuću, te izgradio popratne objekte.

  • Od poljoprivrede može se živjeti. Ko hoće da non stop bude u pokretu, da proizvodimo za našu državu, za zemlju i djecu prirodnu i zdravu organsku hranu – naglašava.

Otkriva nam da nekad dnevno provede i do 14 sati dnevno u plastenicima.

  • Ovu zemlju volim kao svoju djecu. Moja zemlja je ovo, gdje sam ja, gdje god odem, nema te zemlje. Nema prijatelja, jarana, nema s kim progovoriti. Zatvoriš se u četiri zida, nije to to. Ovo je domovina, kad imaš ljude oko sebe, koji te cijene, volu i poštuju. Samo volim ovu zemčlju i mislim da će ona biti raj uskoro – zaključuje Kurspahić.

Video pogledajte OVDJE

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE