MEHMEDOVIĆ O SJEDNICI DOMA NARODA: OČIGLEDNO DA SU SE PRERAČUNALI ONI KOJI SUFLIRAJU SCHMIDTU KAKO ĆE DONOSITI ODLUKE

Konačni cilj Zagreba i Beograda zapravo je da prikažu BiH zapadnoj “međunarodnoj zajednici”, da je BiH nemoguća misija i da zapravo problem BiH jesu bh. građani, odnosno Bosanci, jer je očigledna zloupotreba tog hrvatskog naroda u BiH u interesu Hrvatske, pod pojmom politike HDZ-a kojima je presuđeno na Međunarodnom sudu u Hagu, smatra zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović.

  • S druge strane imamo zloupotrebu Srba u BiH za interes Beograda, kojima je također u tim politikama presuđeno u Hagu. Danas imamo situaciju da nisu problem u BiH oni koji je razgrađuju, nego oni koji čuvaju tu državnost BiH. Ili će doći do promjene politike, prije svega međunarodne zajednice i EU, pa i zemalja PIC-a prema BiH, ili ćemo morati sve stavit na stol, pa ponovo dogovarati politički ustav u BiH – pojasnio je Mehmedović sinoć za Hayat.

Dotakao se i konstituirajuće sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta koja je zakazana za danas.

Mehmedović kaže da je očigledno da su u izbornoj noći oni koji sufliraju visokom predstavniku kako će donositi odluke se malo preračunali, pa su mislili da će imati 11 u bošnjačkom klubu Doma naroda Parlamenta FBiH i da nakon izbora delegata Doma naroda očigledno je da SDA ima dominantnu većinu i da će SDA predložiti podpredsjednika FBiH.

  • U svakom slučaju, pod tim “otkuhavanjem” kako su nazvali neki politički lideri, podrazumjeva se da se SDA spriječi da ima potpredsjednika. Imaju načina da zaobiđu SDA uz pomoć “otkuhavanja” visokog predstavnika. Bez toga ne – rekao je.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE