MEKSIČKA POLICIJA OTKRILA MASOVNU GROBNICU S 29 RASKOMADANIH TIJELA

Meksičke vlasti saopćile su da su pronašle 29 tijela upakovana u više od stotinu plastičnih kesa i bačenih u grob u nasiljem zahvaćenoj zapadnoj državi Jalisco.

Stopa ubistava u Meksiku skočila je na najviši nivo u prvoj polovini godine. Prošle godine u ovoj zemlji registrovano je 29.111 ubistava.

Državni tužilac u toj saveznoj državi rekao je na konferenciji za novinare da su istražioci ibrojali 13 kompletnih i 16 nekompletnih tijela od kada su ostaci pronađeni u općini Zapopan u prvoj sedmici septembra.

Državna administracija i državni tužilac saopćili su da su dvije žrtve žene i da su najmanje četiri osobe imale kriminalni dosije, ali nisu naveli više detalja.

Broj tijela mogao bi da poraste tokom istrage, rekao je izvor iz kancelarije državnog tužioca, koji nije želio da bude imenovan.

Narko karteli u Meksiku često vrše otmice i ubistva svojih suparnika, a mnoge sahranjuju u skrivenim grobovima širom zemlje.

Vlasti još nisu objavile da li je nova masovna grobnica povezana sa kartelskim nasiljem. Poznato je da u Jaliscu djeluje nekoliko ovih kriminanih organizacija, uključujući jednu od najozloglašenijih “Kartel Jalisca nove generacije”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NJEMAČKI DRŽAVLJANIN SKINUT S LETA ZA ISTANBUL: U SARAJEVU PRITVOREN ČLAN...

0
Sud Bosne i Hercegovine je u postupku izručenja potraživanog Džihana Cihana, prema međunarodnoj potjernici Interpola Visbaden, SR Njemačka, odnosno potjernici Interpola Sarajevo, donio rješenje kojem se Oranu određuje privremeni pritvor u trajanju od 18 dana.