MELEM ZA BUBREGE I PROSTATU: BILJKA KOJA SNIŽAVA KRVNI PRITISAK I LIJEČI URINARNE INFEKCIJE

Kod nekih bakterijskih infekcija, kao što je na primjer Escherichia coli, događa se da dugotrajno liječenje antibioticima ne daje rezultate pa tada čaj od medvjetke (uva ili uvin čaj, medvjeđe grožđe) može znatno pomoći kod eliminiranja ove bakterije jer ima jako antibakterijsko djelovanje.

Ljekovitost medvjetke

List sadrži od 6 do 11% fenolnih glikozida (arbutin, metil arbutin i erikolin), 15% tanina, avonoida itd. Dobro je poznato da je uva ili medvjetka posebno djelotvorno kod urinarnih infekcija. Izuzetno je dobar prirodni lijek kod upale mokraćnih kanala, a vrlo je djelotvorno i kod tegoba s bubrezima, mjehurom pa i kod cistitisa.

Pored toga što je djelotvorno za tegobe urinarnog trakta, pomaže i kod dijareje, a njegovo konzumiranje se preporučuje i dijabetičarima.

Plantea.com.hr.

Čaj od medvjetke se koristi kod pijeska i kamenca u bubregu. O tome koliko je ovaj čaj ljekovit, svjedoči i to što ga preporučuju i liječnici, a ne samo travari i pristalice narodne medicine.

Kod nekih bakterijskih infekcija, kao što je na primjer Escherichia coli, događa se da dugotrajno liječenje antibioticima ne daje rezultate pa tada čaj od uve ili medvjetke može znatno pomoći kod eliminiranja ove bakterije jer ima jako antibakterijsko djelovanje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.