‘MERHAMET’ URUČIO POMOĆ STANOVNIŠTVU IZMIRA ČIJI SU DOMOVI STRADALI U ZEMLJOTRESU

Kenan Vrbanjac, predsjednik HO „Merhamet“ MDD uručio je novčanu pomoć stanovništvu Izmira čiji su domovi stradali u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio ovaj grad u Turskoj. Vrbanjac je donaciju, u iznosu od 10.000 eura, uručio guverneru Izmira Yavuzu Selimu Kosgeru.

Sredstva su prikupljena u okviru akcije „Pomoć stanovništvu Izmira“ koju je pokrenuo HO „Merhamet“ MDD, a u akciji su učestvovali i „Merhamet“ Švedske i Bosansko Kanadsko humanitarno društvo iz Toronta.

  • Željeli smo da pokažemo solidarnost sa građanima grada Izmira koji su u zemljotresu ostali bez krova nad glavom te da im pošaljemo poruku da su građani Bosne i Hercegovine uz njih i u najtežim trenucima. Možda je ova pomoć koju smo prikupili simbolična, ali je od srca – kazao je Vrbanjac.

Guverner Kosger se zahvalio „Merhametu“ na pomoći stanovništvu Izmira.

  • Građani Izmira će znati cijeniti ovaj humani gest „Merhameta“ koji je još jednom potvrdio da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska bratske i prijateljske zemlje – kazao je Kosger.

Uručenju pomoći prisustvovao je i generalni sekretar HO „Merhamet“ MDD Sidik Aždahić, te bivši poslanik u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske i nekadašnji predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Albanije Rifat Sait.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SLAŽETE LI SE SA NJEGOVOM LISTOM? ROBERT DE NIRO OTKRIO KO...

0
Robert De Niro je titan holivudskog filmskog platna koji je u filmovima Martina Scorsesea, Francisa Forda Coppole i Quentina Tarantina ostvario neke od svojih najupečatljivijih izvedbi.