METEOROLOG KOJI JE PREVIDIO PROŠLE POPLAVE PREDVIĐA ‘POTOP’ U REGIJI: EVO GDJE BI MOGLO BITI OPASNO

Stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna izdala je UPOZORENJE za period od od 12. do 17.11.2019. godine, odnosno od utorka do nedjelje!

Upozorenje se odnosi na sljedeće: Obilna kiša uz mogućnost lokalnih poplava i jačeg grmljavinskog nevremena i jak vjetar.

Danas se očekuje kratak predah ok kiše, prije novih fronti i ciklona, koje stižu ponovno od utorka.

Između utorka i nedjelje našu regiju pogoditi će serija novih pogoršanja vremenskih prilika uz koje ponovno mogu pasti enormne količine kiše.

Na obilnu kišu uz mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena i pojave lokalnih poplava upozoravaju se ova područja, a to su:

  • Jadran, dijelovi uz Jadran i gorska Hrvatska.
  • Hercegovina, zatim jugozapadna, zapadna i istočna Bosna.
  • Crna Gora, jugozapad i jug Srbije i jugozapad, zatim zapad sjeverne Makedonije.

U ovim područjima u spomenutom razdoblju količinski može pasti od 40 do 200mm, lokalno i do 300mm kiše.

Također treba upozoriti na mogućnost pojave pijavica na Jadranu i Crnogoskom primorju.

Uz to tokom utorka, srijede četvrtka i petka zapuhati će umjeren i jak, na Jadranu, Hercegovini, gorskim dijelovima regije, zatim Bosni, kopnu Hrvatske, Crnoj Gori i većem dijelu Srbije povremeno olujni južni, jugozapadni i jugoistočni vjetar.

I na kraju treba kazati ovo!!

Ako su se neki tužili na sušu, nakon ove prve polovine 11. mjeseca definitvno će se poželjeti povratka dugotrajnog suhog i stabilnog vremena, koje se još po trenutnim prognozama ne nazire, navedeno je.

https://www.facebook.com/Vremenska-prognoza-za-HR-i-BIH-svakodnevna-275442475809465/?__tn__=kC-R&eid=ARATxntmlLEhP_ZKEz6pD60rRJNYAQ23VgI2u3CzEJZjL3jwa8OKvhSR4Kgj3zrwrpYsrzE2r-fIJfoI&hc_ref=ARRzwxEs_Di680kA6VadFMagEUlCU1xZw3TH5qy8KSfP6nENvw94yrs26WjagZ19xDA&fref=nf

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREMALO IM 25 FENINGA PO LITRU: ‘NAFTAŠI’ OD VLADE TRAŽE PODIZANJE...

0
Naftni distributeri u RS smatraju da Vlada treba da im dozvoli povećanje zarade minimalno za 5-10 feninga po litru prodatog goriva na benzinskim pumpama.