METEOROLOZI UPALILI ŽUTI METEOALARM ZA DANAS: PROČITAJTE NJIHOVO UPOZORENJE

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša.

Žuti meteoalarm upaljen je za regije Sarajevo, Livno i Foča, a upozorenje glasi:

  • Očekuju se udari vjetra između 40 i 50 km/h. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar.”

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Drvar 11, Sokolac 12, Banja Luka, Ivan-sedlo, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 13, Gradačac, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 14, Bihać 15, Livno 16, Bugojno i Grude 17, Mostar i Trebinje 19, Neum 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Opšta slika će većim dijelom dana biti ljepša u centralnim i istočnim dijelovima zemlje, dok bi u Hercegovini i na zapadu, povremeno izraženija nestabilnost mogla remetiti ugođaj i usloviti manje poteškoće hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Poželjno je ne pretjerivati sa odijevanjem, s obzirom na to da će preovladavati strujanje toplijeg zraka. Također nije preporučljivo izlagati se jačim fizičkim aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera, a u Hercegovini i na planinama na momente i pojačan. Najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 21 stepen.

Subota: Jutro pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Poslije podne, lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni.

Nedjelja: Sunčano uz postupno naoblečenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima, mogući su lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni.

Ponedjeljak: Umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PSIHIJATRIJA U BANJOJ LUCI NEUSLOVNA: ODOBREN JE KREDIT OD 7,6 MILIONA...

0
Prostorije Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci godinama su neuslovne, smještene u starim i dotrajalim barakama u kojima je u januaru izbio požar.