METEOROLOZI ZA NAREDNU SEDMICU NAJAVILI KIŠU I PLJUSKOVE: EVO ŠTA NAS ČEKA

Jutros je u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bugojno 8; Livno 9; Ivan-sedlo, Sanski Most, Zenica 10; Grude, Sarajevo, Tuzla 11; Bihać, Bjelašnica 12; Mostar 15; Gradačac 17; Neum 18 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 25 do 31 °C.

U Sarajevu sunčano. Porast naoblake prema kraju dana. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Ilustracija

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Tokom jutra prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, potom uz porast temperatura zraka i duže sunčane periode. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradske sredine, pri tome se slojevito odjenuti. Sa noćnim satima, kod hroničnih bolesnika moguće su umjerene poteškoće, kao posljedica približavanja promjene vremena.

Objavljena je i prognoza za prva četiri dana naredne sedmice:

U ponedjeljak 27.09.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša je moguća na zapadu i jugozapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima u većem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U utorak 28.09.2021., u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu od 23 do 29 °C.

U srijedu 29.09.2021., pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini i Krajini se očekuje kiša i pljuskovi. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

U četvrtak 30.09.2021., u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na istoku Bosne i na krajnjem jugoistoku Hercegovine. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 22 do 27 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE