MICHAEL JACKSON PREDVIDIO CORONA VIRUS?

Na službenom profilu pokojnog muzičara Michaela Jacksona, pojavila se fotografija na kojoj nosi crnu masku i šešir, prolazeći pored gomile obožavatelja.

– Budite pametni i sigurni. – pisalo je ispod fotografije, a neki mediji ovo su protumačili kao znak da je Jackson “predvidio” pandemiju Corona virusa.

Be smart and stay safe!

Posted by Michael Jackson on Sunday, 22 March 2020

Sudeći prema riječima njegovog dugogodišnjeg tjelohranitelja Matta Fiddesa, Jackson je zaštitne maske nosio iz razloga jer se bojao da se svijetom ne proširi virus.

– Cijelu ovu situaciju Jackson bi komentarisao: “Jesam li vam rekao?” – tvrdi njegov tjelohranitelj.

– Znao je da prirodna katastrofa uvijek negdje čeka. Bio je vrlo svjestan i uvijek je govorio da bismo mogli biti izbrisani s lica zemlje. – dodao je Fiddes.

Jacksonu su maske postale svojevrsni zaštitni znak pa na njemu nisu izgledale čudno, već naprotiv, kao dio njegovog stajlinga. Ipak, Fiddes se uvijek šalio kako su mu Jacksonove maske izazivale nelagodu i da ga sramoti noseći ih pa s njim nije želio biti zajedno na fotografijama. No, iza svega je bio dobar razlog.

– Govorio mi je: “Matt, ne smijem se razboljeti, ne mogu iznevjeriti svoje obožavatelje. Dolaze mi koncerti. Na ovom sam planetu s razlogom. Ne smijem oštetiti svoj glas, moram ostati zdrav jer ne znam s kim ću se danas susresti i ne znam šta bih mu mogao prenijeti.” – dodao je.

– Taj tip je bio jako inteligentan i danas bi sigurno bio tužan što ga niko nije slušao i nošenje maske shvatao ozbiljno.- zaključio je Fiddes.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.