MIGRANTI IZ VUČJAKA NE ŽELE BLAŽUJ: MOŽETE NAS ODVESTI SAMO SILOM, ŽELIMO U EU

Migranti koji su smješteni u kampu Vučjak znaju za moguće izmiještanje sa te lokacije, međutim poručili su sa ih iz Unsko-sanskog kantona mogu odvesti samo silom.

Oni naime žele samo u Evropsku uniju, poručili su, javlja N1.

Izmještanje migranata sa Vučjaka kreće u ponedjeljak. Migranti iz ovog kampa idu privremeno u Ušivak i Salakovac. To je privremeno rješenje dok se ne uredi centar u Blažuju. Nakon što se to desi, migranti koji su bili na Vučjaku, a prebačeni u Ušivak i Salakovac će se preseliti u Blažuj.

U Blažuj bi trebao i dio migranata iz Bire i Mirala, ali ne svi. Uporedo sa uređivanjem Blažuja, traži se nova lokacija za centar. Traži se i u USK-u i van njega. U taj novi centar bi trebali biti prebačeni ostali migranti iz Bire i Mirala, a ova dva centra se otvoriti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZAMJENIK REISUL-ULEME: ISLAMSKA ZAJEDNICA ODGOVORILA POVIJESNOM ZADATKU OČUVANJA EMANETA VJERE

0
Zamjenik reisu-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prof. dr. Enes-ef. Ljevaković danas je kazivao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje je poručio da je Islamska zajednica odgovorila povijesnom zadatku očuvanja emaneta vjere i organizirane zajednice na ovim prostorima, osiguravajući pretpostavke za njen dalji razvoj i napredak.