MIJENJAJU SE I KLJUČNI IGRAČI: EVROPSKO TRŽIŠTE AUTOMOBILA IMA NOVOG KRALJA

Situacija na evropskom tržištu se mijenja. Mijenjaju se i ključni igrači, a na listi najoprodavanijih našao se jedan električni automobil.

Septembar 2022. godine prvi je mjesec kada je jedan Teslin automobil bio najprodavaniji na kontinentu. Čast je pripala crossoveru Model Y.

Isporučeno je ukupno 29.000 Modela Y u odnosno na 19.000 primjeraka Peugeot 208, koji je zauzeo drugo mjesto.

Pixabay

Zajedno su Model Y i 3 prodani u 42.000 primjeraka, što je četiri puta više nego što je Volkswagen isporučio svojih ID.3 i ID.4. Za stare evropske proizvođače dolaze opasna vremena.

Još računaju na benzinace i dizelaše, koji se dobro prodaju, ali postoji opasnost da im proizvođači poput Tesle i kineske konkurencije nagrizu tržišni udjel u budućnosti.

Tesla se strateški ukorijenila na evropskom tržištu otvaranjem tvornice u blizini Berlina, koja proizvodi Model Y, prenosi Hak revija.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE