MILANOVIĆ PORUČIO PLENKOVIĆU: AKO SE NISI U STANJU NOSITI S TIM PRITISKOM, IDI MAMI

Predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je svečanoj sjednici povodom Dana grada Samobora, a nakon toga je medijima komentirao trenutnu političku situaciju.

Komentirao je napad na Markovu trgu te pozvao premijera da kaže što je mislio kada je rekao da on sije mržnju.

  • Još jednom želim ponoviti da je ovo grozno i muškarci s 22 godine trebaju znati što rade. Prije svega, žrtve napada su policajac koji je ustrijeljen i koji je na svu sreću živ i ova dva policajca koja su pucala na njega. To je poanta priče, a ne da sad imamo opet seansu naricanja od muškarca od 50 godina da je možda on bio meta. Gledam ga i čudim se”, rekao je aludirajući na Plenkovića.
  • Ja sam premijera u Kini pohvalio za sve što je napravio i to je vjerovatno bio moj doprinos netrpeljivosti i mržnji. Ja gospodina Plenkovića još jednom pitam, i neću prestati dok ne odgovori, na što je to mislio da sam u kampanji 2016. posijao mržnju i agresiju. Morat će na to odgovoriti hrvatskoj javnosti jer ja stvarno ne znam što on to misli. To je manje-više to”, rekao je Milanović, ali to nije bio kraj.

Traži od Plenkovića da kaže što je on to posijao 2016.

“Grozna stvar, ne smije se ponoviti”, rekao je govoreći o napadu.

  • Moramo razgovarati s nekim ljudima koji se osjećaju marginaliziranima i izbjeći ovakve situacije. Ne prijetiti hapšenjima. Htio bih još samo podsjetiti na to, u BiH i Hercegovini kažu: ‘Lako je tuđom palicom gloginje mlatiti…’. Svi mi imamo svoju povijest i kada gledate web vladajuće stranke morate se jako potruditi da vidite je li ta stranka postojala od 2006. do 2016. Čini se da karijere sadašnjih naricatelja nisu postojale, a bogami jesu. A ja sam pozivao da se malo razumijemo. Ja sam postao premijer s oko 900.000 glasova, a on je s oko 600.000 glasova i opet je to narodna vlast. Što sam ja to u kampanji 2016 posijao, hajde Plenkoviću”, upitao je Milanović.

“Ako nisi u stanju nositi se s tim pritiskom, idi mami”

Ponovno je počeo govoriti o žrtvama napada.

Kaže kako su jedine žrtve policajci, a kakko je ovo što Plenković radi perfidija.

  • Žrtve su policajci. Ako niste, vidjet ćete kako idu policajci s dva pištolja bez opreme na čovjeka koji ima opremu, to je hrabrost. Ako će se na tome graditi politika, to je perfidija i to je grozno. Postoji razlika između lukavstva i perfidije. perfidija je npr u ratnom pravu kad netko dođe s ratnom zastavom a ti ga ubiješ. Plenkoviću što si mislio kad si rekao da sijem mržnju 2016″, ponovio je Milanović i rekao da od tog pitanja neće odustati.

Komentirao je i premijerove navode da je on osobno žrtva napada rekavši kako je on godinama primao prijeteća pisma, pa ih nikad nije objavio.

  • Ako se nisi u stanju nositi s tim pritiskom, idi mami. Ovo je opasan posao- rekao je pa su ga novinari pitali misli li da se premijer prepao.

“Ne mislim baš da se prepao, tol’ka kukavica nije”

  • Ne mislim baš da se prepao, tol’ka kukavica nije. On manipulira – dodaje o premijeru.

Novinari su ga i pitali pretjeruje li se s njihovim komentarima na relaciji Plenković-Milanović.

  • Od čega bi mi živjeli da toga nema? Od čega bi mi živjeli da toga nema? Jeste li vi svjesni što se dogodilo? Čovjek je došao na Markov trg s namjerom da ubije – kaže i opet govori o Plenkoviću, piše Index.hr.
  • Ušao je u sabor kao proteže Jadranke Kosor koju sad izbjegava kad je sretne na ulici a ničim mu se nije zamjerila, a onda je ušao u europski parlament kao štićenik Tomislava Karamarka – rekao je Milanović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.