MILANOVIĆ U PRVOM OBRAĆANJU NAKON POBJEDE: U DRUGOM KRUGU NEKA POBIJEDI BOLJI, A TO SAM JA

Nakon što je osvojio najveći broj glasova na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, kandidat SDP-a Zoran Milanović obratio se javnosti porukom da se utakmica nastavlja, ali da ne idu u rat.

  • Hvala svima koji su glasali za mene i koji nisu. Idemo u 2. krug. Ali ne idemo u rat, ratovi su gotovi. To govorim od početka. Idemo u civiliziranu građansku utakmicu. Neka pobijedi bolji. A to sam ja. Za dvije sedmice bit će što bude. Nikakve gorčine ni straha nema u meni – rekao je Milanović.

Naveo je da će se u naredne dvije sedmice boriti da na izbore nagovori sve kojima je hrvatski interes u prvom planu.

  • Sve one koji su različiti, a ujedno jednaki. U Hrvatskoj smo se u zadnjih pet godina, umjesto da koristimo sve blagodati tuđih ideja i novaca, počeli baviti nekim drugim idejama. Ovo je bila teška godina za mene, i poslovno i privatno. Puno puta sam obišao zemlju i svaki put vidiš nešto novo. Svjestan svih ograničenja predsjedničke dužnosti, a naročito nakon što sam bio premijer, smatram da sam zreo i spreman i dobroj vjeri pripravan raditi ovaj posao, ali to je više od posla, to je način života. Niko se u Hrvatskoj u kojoj ću ja biti predsjednik neće osjećati kao građanin ili građanka drugog reda. Niko. Svjestan sam da nisam svima po volji, ali prema svakome ću postupiti kao prema čovjeku – rekao je Milanović

On je pozvao sve one koji su izašli na izbore, ali i one koji nisu, da izađu i da mu “daju taj mali komad vjere bez kojeg ne postoji”.

Podsjetimo, nakon prebrojanih 98,22 posto glasova, kao što su to predviđale prve izlazne ankete objavljene u 19 sati, kandidat SDP-a, Zoran Milanović ima 29,52 posto glasova.

Na drugom mjestu je još uvijek aktuelna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar -Kitarović koja ima 26,72 posto podrške. Na trećem mjestu je nezavisni kandidat Miroslav Škoro sa 24,44 posto glasova.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREMIJERA NOVE PJESME GORDANA DIZDAREVIĆA GRKA: NAJLJEPŠE STVARI U ŽIVOTU SU...

0
„Pogled ispod obrva“ naziv je nove balade Gordana Dizdarevića Grka, koja je prva u nizu od triologije koja će biti predstavljena u narednim mjesecima, a čija je premijera upriličena večeras za sve poklonike kvalitetnih numera koje nemaju rok trajanja, niti segmentiranu ciljanu publiku.