MILANOVIĆ ZALEDIO VUČIĆA: NA TAJ TANAK LED PRLJAVE VODE NEĆU SE NAVUĆI, U BEOGRAD NE IDEM

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dao je intervju za RTL.

Govorio je i o političkoj situaciji u regiji i svijetu, a ovo su neki od njegovih citata:

  • Kad kažemo da nema potrebe za vojskom na granici, postoji ta zakonska mogućnost. I 2015. je logistiku radila vojska, to je i sada zakonom predviđeno. U slučaju da dođe do masovne pojave kao 2015., što je nemoguće jer pratimo, tu smo, promatramo – rekao je Milanović.
  • Ništa nije kao 2015. godine. Moramo gledati kakvo stanje jest – rekao je.
  • Erdogan je reagirao impulzivno zbog Idliba, donekle ga razumijem – rekao je.
  • Moj stav je da Hrvatskoj to zaista treba, postoji ta mogućnost. Ja neću unaprijed reći da to ne dolazi u obzir. I 2015. godine je vojska bila prisutna. Kad bi vojska zaista trebala ići na granicu, to bi bila velika kriza. Ne vidim taj razvoj situacije – rekao je Milanović dodavši da je to crni scenarij.

Govorio je i o Vučiću.

  • On mora odlučiti kako i kamo žele. Je li to Rusija, je li to neutralnost? Ali da ću se navući na taj tanak led prljave vode, neću. Zasad neću u Beograd – rekao je Milanović dodavši da neće otežavati Srbiji.
  • Taj kontignent vojnika koji idu u Afganistan je svakako posljednji, i Amerikanci odlaze. Ići ću tamo – rekao je Milanović.
  • Mislim da Bernardić može biti dobar premijer ako pobijedi na izborima. Ja ne mogu pobjeći od onoga što sam bio, tako sam i dobio povjerenje građana – rekao je Milanović koji, kako kaže, ne želi biti navijač.
  • Ankete su varljiva kategorija i sve ih je teže uzimati ozbiljno i sa strahopoštovanjem – rekao je Milanović.
  • Ja jesam za osvježenja u politici, ali sam i za institucije. Rad stranaka je u jednoj mjeri određen zakonom. Prema tome, važno je da Hrvatska ima jake i stabilne političke stranke. A svakako će s vremena na vrijeme neka nova energija, neki dobar duh ili zloduh izaći iz boce- rekao je Milanović na pitanje o Škorinoj stranci.

Kaže da je dobro da postoje dvije velike stranke, ali da ne zaziva koaliciju.

  • Otići ću u Jasenovac. Tamo bih rado ne govorio. To nije politički skup, to je komemoracija. Nadam se da smo zreli u jednoj dostojanstvenoj koloni. Da pokažemo da smo normalni i humani, da pustimo bukače iz Srbije koji uvijek koriste te dane, to mene smeta – rekao je Milanović.
  • Na Bleiburg neću ići. Tamo sam bio 2008., išao sam i u Tezno. Vidjet ćemo kako će se Austrija o tome očitovati – rekao je Milanović.
  • Vidjet ćemo hoću li ići na utakmice reprezentacije. Kao premijer sam išao. Bio sam na otvorenju SP-a 2014. godine. Otišao sam u svlačionicu, dečki su izgubili, nismo dali kamerama da idu dolje – otkrio je Milanović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE