Sastojci
Tijesto:
250 g brašna
100 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilijin šećer
80 gr margarina ili putera
1 jaje
Fil:
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
200 g šećera
800 g milerama
I još:

voće po želji
1 preliv za tortu
malo šlaga za dekoraciju
1. U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilijin šećer, omekšali margarin ili puter i jaje, pa sve zajedno umijestite. Nije potrebno stavljati u frižider.
2. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
3. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno nauljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite tijesto, a ako i pukne negdje lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odstranite.
4. Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite da se kuha.
5. U provrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
6. Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sjedinite.
7. Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa tijestom.
8. Isto tako možete odmah složiti željeno voće po želji.
9. Stavite sve zajedno da se peče u zagrijanu rernu na 170 stepeni 70 minuta.
10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa pripremite preliv kako je opisano na poleđini kesice i odmah ga možete preliti preko torte, pa staviti u frižider.
11. Ostavite tortu preko noći u frižideru i drugi dan polako sa nožem odvojite bočne stranice obruča. Tortu prenesite na tacnu sa nekom većom špahtlom ili nečim drugim šta imate da zahvati što više dno torte. Samo polako i neće pucati.