MILITANTI UBILI 25 OSOBA U TRI NAPADA

Islamistički militanti ubili su 25 ljudi, uključujući 13 vojnika, u više napada u centralnom Maliju, spaljivanjem vojne baze i zasjedom vojnika poslanih kao pojačanje, objavile su u utorak vojska i lokalne vlasti.

Napadi su bili najsmrtonosniji od vojnog puča 18. avgusta kojim je svrgnut predsjednik Ibrahim Bubakar Keita (Boubacar Keita), a uslijedili su samo nekoliko dana nakon što je privremena vlada oslobodila veliki broj zatvorenih militanata u razmjeni zatvorenika.

U prvom napadu koji se dogodio tokom noći na bazu u Sokouri blizu granice s Burkina Fasom ubijeno je devet vojnika, navodi se u saopćenju vojske, prenosi Reuters.

U utorak oko 8.30 ujutro još su tri vojnika ubijena u zasjedi na mostu u blizini baze dok je njihova jedinica krenula prema mjestu prvog napada, navodi se.

Devet militanata ubijeno je u sukobima s jedinicom za pojačanje i dva njihova vozila uništena od strane zračnih snaga.

U trećem napadu otprilike 40 minuta kasnije u blizini grada Bandiagara, naoružani napadači napali su u zasjedi komercijalni kamion, usmrtivši 12 trgovaca i jednog vojnika, prema riječima Moulaye Guindoa, gradonačelnika obližnjeg Bankasa, grada prema kojem su se trgovci kretali.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POZNATI TERMINI POLUFINALNIH UTAKMICA LIGE PRVAKA

0
Nakon što su odigrani uzvrati svih četvrtfinalnih utakmica Lige prvaka, poznati su i polufinalisti takmičenja.