MILORAD DODIK: NE VJERUJEM DA ĆE MI EVROPA UVESTI SANKCIJE

Austrijski diplomat i nekadašnji visoki predstavnik u BiH Wolfgang Petritsch kazao je jučer kako je posebno zabrinut zbog cjelokupne situacije u Bosni i Hercegovini nakon još jedne političke krize, izazvane u manjem bh. entitetu, a sve zbog odluka Ustavnog suda BiH.

Petritsch je otkrio da se u Briselu, prema njemu potvrđenim informacijama, pripremaju nove sankcije protiv člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

  • Kao što se zna, Dodik je već na crnoj listi SAD. Informiran sam iz Brisela da Evropska unija ozbiljno razmatra da gospodinu Dodiku zabrane vizu, odnosno ulazak u EU. Ne znam hoće li se to dogoditi, ali ćemo sve vidjeti uskoro – kazao je Petritsch u razgovoru za Avaz.

Dodik je sinoć, gostujući na RTRS-u, komentarisao ove navode te istakao da ne vjeruje u taj scenario.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE