MINIAIL U POSJETI PODŽIĆU: INTEZIVIRATI VOJNU SARADNJU IZMEĐU BIH I UKRAJINE

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sa saradnicima danas je u službenu posjetu primio otpravnika poslova Ukrajine Serhiija Miniaila.

U razgovorima o bilateralnoj saradnji BiH i Ukrajine izražena je obostrana želja da se vojna saradnja između dviju zemalja nakon nekoliko godina stagnacije intenzivira.

Sagovornici su konstatirali da Oružane sange Bosne i Hercegovine i Ukrajine dobrim dijelom imaju naoružanje koje je u velikoj mjeri međusobno kompatibilno, što daje prostora za povećanje saradnje na polju održavanja naoružanja i vojne opreme.

Uprkos složene političke situacije u obje zemlje izraženo je uvjerenje da će se već ove godine povećati broj međusobnih aktivnosti na dobrobit građana obje zemlje.

Nakon sastanka ministra Podžića s otpravnikom poslova Ukrajine Miniailom, pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović i ukrajinski vojni izaslanik brigadir Georgii Falko potpisali su Plan bilateralne vojne saradnje BiH i Ukrajine za 2020. godinu, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OKI FANTOMI SE SPREMAJU ZA SEDMO EVROPSKO ZLATO

0
Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, Odbojkaški klub invalida Fantomi počeli su s pripremama pred odlazak na Kup šampiona koji će se od 26. do 28. aprila održati u hrvatskom gradu Poreču.