MINISTAR MITROVIĆ OTKRIO: EVO KAD POČINJE GRADNJA AUTOPUTA BEOGRAD-SARAJEVO

Ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara Vojin Mitrović izjavio je da na proljeće počinje gradnja autoputa Sarajevo - Beograd.

Prema njegovim riječima, kada su u pitanju dionice koje spajaju Beograd, Tuzlu i Sarajevo, postoji problem koji je u vezi s uređenjem BiH i načinom njenog funkcionisanja.

  •  Ovo je autoput koji ide od Kuzmina, preko Rače, Bijeljine, Brčkog, a onda imamo problem spajanja s Tuzlom i Sarajevom – rekao je Mitrović, preciziravši da je trasa koja ide od Rače preko Bijeljine, Brčkog i prema Vukosavlju, u dobroj realizaciji i da na proljeće počinje gradnja puta od Rače ka Bijeljini.

Govoreći o dionicama puta prema Tuzli i Sarajevu, Mitrović podsjeća da postoje različite ideje – da se od Tuzle radi autoput ili brza cesta prema Brčkom, koja bi spojila Tuzlu s autoputem Sarajevo – Beograd, a druga je varijanta da put ide od Tuzle prema Žepču.

  •  Što se tiče drugog dijela, od Sarajeva prema Vardištu, djelimično je ta trasa definisana, ali ipak nije dovoljno urađeno. Problem su sredstva i samo definisanje trase – rekao je Mitrović, prenosi Avaz.

On ističe da u ovom trenutku ne postoji inicijativa Federacije BiH u vezi s gradnjom autoputa od Sarajeva prema Vardištu.

  •  Postoji zastoj, u ovom trenutku sigurno u radovima prednjači Republika Srpska – zaključio je Mitrović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE