Naime, svake večeri Miran će pripremati sehur za koji ste vi zainteresirani. Dovoljno je da nam svakodnevno piše, zovete nas, predlažete šta bi voljeli vidjeti odnosno naučiti kako se priprema određeno jelo.
Večeras je Karić pripremao sehur bez mesa, po prijedlogu jednog našeg gledatelja.
Kako je Miran napravio zapečeni krompir na puteru sa mladim surom, te turski pilav od tri žitarice bez povrća?
Zapečeni krompir na puteru sa mladim sirevima i turski pilav sa povrćem.
Za krompir…
Prokuhate krompir u ljusci dok ne bude kuhan, ali pazite da se ne raspadne. Trik je da dodate na pola kuhanja malo soka od limuna ili malo sirćeta što će spriječiti raspadanje krompira. Također posolite vodu. Kada je krompir kuhan, ohladite ga, ogulite i isjeckate na ploškice i zapečete na puteru.
Ne okrećemo krompir, samo zapečemo sa jedne strane da bude hrskav. S gornje strane stavimo kombinaciju mladih sireva , posolimo, pobiberimo i stavimo u rernu da se zapeče.
Za drugi dio recepta…
Prokuhamo kombinaciju tri žita, otprilike napola da budu gotove. Otopimo puter na malo jačoj vatri da dobijemo smeđu puter zbog intenzivnijeg okusa. Na to dodamo žitarice, propržimo. Na žitarice dodajemo crvenu i žutu papriku, te tikvicu rezanu na ploškice. Malo pržimo, podlijemo vodom, začinimo i stavimo u rernu.
Ovaj recept možemo pripremiti tako što ćemo to uraditi nekada navečer, dakle staviti u ugašenu rernu, zagrijanu i da se zajedno fiktija do samog sehura. Na kraju imao topao obrok.
Prijetno…