MIRAN KARIĆ VAM SVAKU VEČER PREPORUČUJE ŠTA PRIPREMITI ZA SEHUR: POZITIVNE SU REAKCIJE, BIT ĆE OVO USPJEŠAN SERIJAL

Mnoge su blagodati posta, a pored ostalog, post je i blagodat za zdravlje. Stoga se puno pažnje posvećuje pravljenju iftara i sehura. Za postače je uvijek pitanje, šta jesti u vrijeme sehura, da organizam održi što duže jakim. U “Sehurskom sahanu” naš Miran Karić, s kojim ćete se družiti svaku večer nakon iftara u ovom odabranom mjesecu, donosi mnoge odgovore, preporučuje, savjetuje.

Postačima se za sehur preporučuje unos vode, hurme, orašastih plodova, bobičastog voća, jaja, mlijeka, mliječnih proizvodi, ali i kafa.

Hurme se inače najviše konzumiraju u toku mjeseca ramazana. Bogate vitaminima i mineralima, hurme su idealan izbor za jutarnju opskrbu ovim nutrijentima.

Nakon prvog “Sehurskog sahana”, Miran nam priznaje da je, bez obzira što je godinama ispred kamera, imao tremu. Preuzeo je veliku odgovornost, kaže, ali vjeruje da je opravdao povjerenje jer reakcije koje je počeo dovivati nakon prve emisije, više su od očekivanog.

  • S obzirom da je bila prva emisija ovog formata posvećena sehurskom programu, moram priznati da sam u sklopu odgovornosti koja mi je data, imao i malu tremu u samom pripremanju emisije kao i izvođenju do momenta paljenja kamera. Velika je odgovornost davati ideje postačima kako i na koji način hraniti se u periodu sehura da lakše isposte ramazan.

Bez obzira što je tek prva emisija doživio sam već dosta pozitivnih reakcija i mislim da će biti jako pozitivan serijal. U toku svih 30 dana držat ćemo se okusa na koje smo svi navikli, nešto što je dio naše tradicije, ali ipak izvedeno na brži i jednostavniji način. Sam koncept jela je baziran na nutritivnim potrebama našeg organizma. Tako da, kako mjesec bude odmicao, i ja ću nastojati da ponudim malo kompleksija jela koja će ustvari upotpuniti energiju postača da lakše isposte ramazan do kraja – kazao nam je Miran Karić koji vas čeka i sutra u isto vrijeme u programu Hayat TV-a.

Večerašnju emisiju od 23 sata možete pronaći i na našem YouTube kanalu, u play listi ‘SEHURSKI SAHAN’.

(Amir Saletović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.