MIRISNA I TRADICIONALNA: PO OVOM RECEPTU NAPRAVITE TARHANU ZA VEČERAŠNJI IFTAR

Svugdje u Bosni i Hercegovini tradicionalna domaća supa nad supama naziva se tarhana.

Evo recepta i prijedloga za večerašnji iftar.

Potrebno:

-1 l vode
-1 srednja glavica crnog luka
-1 manja mrkva
-1 lovorov list
-2 kašike brašna
-nekoliko kašika ulja
-Pola čaše kisele tarhane ili obične
-1 žumance
– 4 kašike pavlake
-1 kašičica vegete, sol, kašičica carry, kašičica kurkume, (začini su opcionalni, koristite od onoga što imate)

Priprema:

-U šerpu staviti ulje, dodati izrezani na sitno luk,
-Dinstati nekoliko min. pa dodati brašno… miješati dok se ne sjedini
-Dodati na sitno nasjeckanu mrkvu i još malo dinstati
-Dodati začine
-Nasuti vodu, pojačati vatru da provri, pa smanjiti neka se kuha 30-ak min.

-Kad je mrkva skoro kuhana, dodati tarhanu, promiješati i pustiti dok se i ona ne skuha, a to bi bilo otprilike za 20-ak min
-Na kraju kad je sve lijepo skuhano,dodati jos umućenu pavlaku sa žumancetom
-Promiješati supu, i pustiti da vri jos 3-4 min
-Servirati toplo

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE