MIRZA ČELIK POTVRDIO DA JE IMENOVAO KAO KANDIDATA ZA PREMIJERA KS

Novoimenovani predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik je za Fenu potvrdio da je donio odluku o imenovanju Maria Nenadića kao kandidata za mjesto premijera Kantona Sarajevo, i to je jedini kandidat.

Čelik je kazao da Odluka stupa na snagu danom donošenja i već bi trebala biti objavljena u Službenim novinama.

Nakon toga bi Nenadić trebao da predloži sastav Vlade KS, a zastupnici Skupštine KS će članove Vlade, odnosno ministre potvrditi na sjednici Skupštine KS, koja će biti održana za petnaestak dana.

U kratkoj izjavi za Fenu Nenadić je kazao da još uvijek nije ništa ozvaničeno, ali također treba malo pričekati s informacijama jer je angažiran na drugim poslovima, u Privrednom društvu u kojemu radi do kraja ove sedmice.

Kada sve bude posve jasno, bit će dostupan za javnost.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE