MJESTA NA KOJIMA ISKAČU BUBULJICE OTKRIVAJU PUNO O VAŠEM ZDRAVLJU

Fizički izgled je pokazatelj unutrašnjeg stanja u našem organizmu, stoga bubuljice jasno mogu pokazati koji organi nisu zdravi i na koje bolesti one mogu ukazivati.

Mjesta na kojima se vaše akne pojavljuju mogu vam pomoći da analizirate i razmislite što jedete, kako živite i koji faktori utiču na vaše zdravlje. To vam može pomoći da sami sebi olakšate i pomognete da budete zdraviji.

Bubuljice na licu mogu nastati usljed nedostatka cinka u organizmu, a to ćete nadoknaditi unošenjem mliječnih proizvoda i plodova mora.

Bubuljice na bradi mogu ukazivati na problem sa jajnicima, kao i na hormonski disbalans. Savjetuje se da za vrijeme “onih dana” u mjesecu njegujete kožu maskama za čišćenje lica ili parenje nad kamilicom, jer se bubuljice u tom period najviše i stvaraju.

One koje se pojavljuju na obrazima, signaliziraju problem sa plućima, a uzrok mogu biti alergije ili zagađenost vazduha.

Ako imate problem sa crijevima, znaćete zahvaljujući bubuljicama na čelu. Najčešće je riječ o lijenim crijevima, zbog čega zdravom ishranom i unošenjem što više tečnosti možete podstaći crijeva da redovno vare hranu koju ste unijeli.

Bubuljice na vrhu nosa ukazuju na problem sa visokim pritiskom i radom srca. Jedite namirnice koje smanjuju pritisak (neizostavan bijeli luk) i posvetite se fizičkoj aktivnosti (lagana šetnja, joga).

Međutim, postoje istraživanja koja pokazuju na relaciju depresije i pojave bubuljica. Osobe koje imaju problema sa aknama, gubitkom kose i teškim oblicima psorijaze, najčešće pate od depresije.

Mjesta na kojima se pojavljuju bubuljice tretirajte eteričnim uljima i kremama. Nemojte jesti vruća jela i unosite tečnost za vrijeme obroka. Izbjegavajte crnu i bijelu kafu, tijesto, šečer, alkohol i jako začinjena jela. U dnevnu ishranu unesite paradajz, grožđe, pivski kvasac, artičoke, crni luk, limun i neprerađene žitarice, piše 24sata.hr.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAKIĆ O MOGUĆEM POVEĆANJU CIJENA STRUJE: NEMAMO UGLJA, NEMAMO PROIZVODNJE

0
Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, kazao je nema dovoljno uglja u rudnicima da bi se proizvodile potrebne količine električne energije u Federaciji Bosne i Hercegovine.