MJEŠTANI OSTALI NIJEMI, TUGA SE NADVILA NAD GRAČACEM: STRAŠNO JE OVO, SESTRE SU BILE NERAZDVOJNE

Djevojčice (5 i 9) poginule su u stravičnoj nesreći u ponedjeljak. Njihov otac vozio je njih i njihovu prijateljicu s kupanja. Mještani Gračaca šokirani tragedijom kažu da se radi o divnoj obitelji

Ovo je tragedija kakva se ne pamti. Ne dogodila se nikad nikome više. Svi smo ožalošćeni. Cijeli Gračac je u šoku, komentiraju ožalošćeni mještani Gračaca dan nakon stravične nesreće u kojoj su život izgubile sestre od 5 i 9 godina.

U sudaru na cesti između Maslenice i Zatona Obrovačkog teško je povrijeđen njihov otac (49) i još jedna djevojčica (9), najbolja prijateljica njegove starije kćeri. On je djecu u ponedjeljak vodio na kupanje na more, a stradali su na povratku. Podsjetimo, u ponedjeljak je oko 18.15 sati na Audi A4, kojim je upravljao otac djevojčica, naletio Fiat Punto zagrebačkih tablica koji je vozio 66-godišnjak. Audiju je na raskrižju oduzeo prednost prolaska. Uviđajem, kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika, utvrdili su da se Fiat kretao iz Obrovca u smjeru Sv. Roka i na raskrižju nije propustio Audi koji je imao prednost prolaska, a koji se kretao iz smjera Jasenice u smjeru Zatona Obrovačkog.

Fiat nije ni stao. Udario je u Audi, koji se od udarca prevrnuo na krov i proklizao 50-ak metara dalje, gdje je udario u betonsko postolje rampe koja se spušta kad je zbog vjetra zatvoren saobraćaj.

  • Užas – opisuje kratko nesreću s mukom u licu mještanka i dodaje da se inače na tom raskrižju vozila baš ne sudaraju, a ovakvu tragediju ne pamti. Djevojčice su stradale na mjestu, dok su teško povrijeđenu 9-godišnjakinju i 49-godišnjaka iz smrskanog vozila izvlačili vatrogasci. Bili su zarobljeni i da bi došli do njih morali su rezati lim automobila. Njih je Hitna pomoć prevezla u Opću bolnicu u Zadru, gdje su im nakon pružanja liječničke pomoći liječnici otkrili brojne slomljene kosti. Nalaze se izvan životne opasnosti. Djevojčica je navodno zadobila prijelom noge te druge povrede i porezotine, dok je muškarac zadobio višestruke prijelome, piše 24sata.hr.

Mještani Gračaca su u utorak od šoka ostali nijemi. Tragedija ih je strašno pogodila. Kažu da se radi o divnoj i skladnoj porodici, dragim ljudima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREMALO IM 25 FENINGA PO LITRU: ‘NAFTAŠI’ OD VLADE TRAŽE PODIZANJE...

0
Naftni distributeri u RS smatraju da Vlada treba da im dozvoli povećanje zarade minimalno za 5-10 feninga po litru prodatog goriva na benzinskim pumpama.