MJEŠTANI U ŠOKU NAKON TRAGEDIJE: IVANA JE BILA PREKRASNA, SVE NAS JE OVO POGODILO

Mještani Bednje i Ivanca tuguju za ubijenom policajkom koju je ubio njen partner policajac. Potom je ubio i sebe.

Izvana je bila jaka, a iznutra nježna. Kad smo je izgubili, kao da je otišao dio nas, priča nam shrvana mještanka Bednje, rodnog mjesta Ivane B. (45), pogranične policajke koja je tragično izgubila život na Uskrs u stanu u centru Ivanca. Hicem iz vatrenog oružja ubio ju je njen partner Jurica B. (30), pripadnik interventne policije, koji je zatim presudio i sebi.

  • Cijelo selo je u šoku. Bila je to jedna prekrasna, osebujna djevojka koju mještani Bednje nikad neće zaboraviti. Nismo se puno družili, ali smo znali da postoji i da je tu – prisjeća se naša sagovornica iz Bednje davnih dana kad je Ivana ovdje češće boravila.
  • Z račila je, imala je harizmu. Bila je toliko samozatajna, ne bih rekla da je imala puno prijatelja. Roditelji nisu ni znali za ovu vezu. To je jedna jako dobra porodica, marljiva i drugačija, ali dosta zatvorena prema van – prepričala je u suzama naša sagovornica, dodajući da je pod tabletama od šoka.
  • Kad radite takav posao, lako možete steći neprijatelje. Dovoljno je samo da nekoga krivo pogledate – zaključila je mještanka koja se plačući odšetala dalje. Da u selu vlada tuga, rekao nam je i drugi mještanin nekoliko kuća niže.
  • To je teško zlo, sve nas je to pogodilo. Ivana je bila jako dobra. Prije tri godine se rastala, a kako i kad se upoznala s novim dečkom, stvarno ne znamo. Kupila je stan, smirila se, a onda čujete ovakvu tragediju – tužno nam govori poznanik.
  • Stalno je radila noćne smjene, valjda je željela što prije zaraditi za stan. Radila je na Macelju, Cvetlinu, pa i Dubravi Križovljanskoj. Bila je često pod stresom. U nedjelju je tu, kad se vijest proširila, vladao totalni muk – kaže naš sagovornik i dodaje kako bi možda oboje preživjeli da nisu imali pištolj.
  • Da su ostavili pištolje na policiji, možda bi se malo posvađali i potukli, no kad vi oružje nosite sa sobom doma, onda je to druga priča – s tugom zaključuje naš sagovornik, iako u ovom trenutku nije službeno potvrđeno radi li se o službenom oružju ili ne.

Kolege pričaju kako su bili uzorni službenici i da nisu znali da su imali bilo kakvih problema. Iako mještani Bednje, iz koje je Ivana rodom, nemaju puno saznanja o njenom partneru Jurici, Večernji piše kako je on učestvovao 2017. godine na takmičenju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH “Prvi za Hrvatsku 2017.”, koje se održalo u Kninu. Sam uviđaj je trajao nekoliko sati, a do zgrade u kojoj su pronađena tijela nije se moglo doći ni u kasnijim večernjim satima. Sve su to pratili i mještani Ivanca koji su se okupili kraj zgrade. Policija je za ubistvo saznala zahvaljujući nekim susjedima koji su im prijavili da su čuli pucnjeve.

No bilo je i onih iz zgrade nasuprot koji nisu ništa čuli niti bili svjesni kakva se tragedija odvila u njegovu susjedstvu.

‘Bila je prekrasna žena’ 

  • Bili smo za blagdanskim stolom, okupila se porodica, tako da je kod mene tad bilo dosta bučno pa nisam čuo pucnjeve. Takve stvari događaju se u zadnje vrijeme, ljudi su poludjeli, ne znate gdje će se iduća tragedija dogoditi. Više se ne zna ko pije, a ko plaća – kratko nam je rekao.
  • Ovo je jedan događaj koji u historiji PU varaždinske nije bio zabilježen i koji je sigurno šokirao sve nas, sve radne kolege. Takav događaj se ne pamti na području naše uprave. Uz stalnu edukaciju policijskih službenika koje provodimo, ljekarske preglede, dogodilo se ono što smo najmanje htjeli i željeli – rekao je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić na krvavi Uskrs u Ivancu, izrazivši saučešče porodicama poginulih policijskih službenika, piše 24 sata.hr.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.