MLADA DOKTORICA PREŽIVJELA, DIJETE ROĐENO MRTVO: JEZIVA SAOBRAĆAJKA, LJEKARI REANIMIRALI BEBU SAT VREMENA

Najmanje pet osoba povrijeđeno je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer nešto poslije 18 sati, na samom izlazu iz Kladova ka Negotinu (Srbija).

U jednom od automobila je bila trudnica koja je izgubila bebu uprkos borbi ljekara.

  • Nesreća se dogodila pola kilometra od izlaska iz Kladova, u pravcu za Negotin, na krivini. Iz Kladova je u jednom automobilu krenulo četiri osobe. Prema prvim informacijama, iz pravca Negotina u autu je bio samo vozač, stariji čovjek, koji je izgubio kontrolu nad volanom i sa bočne strane udario u automobil koji je išao iz Kladova. Od siline udarca automobil iz Kladova je sletio u jarak – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Kladovski automobil vozio je vatrogasac M.Č., star tridesetak godina. Njegova supruga, doktorica u Zdravstvenom centru Kladovo, sjedila je iza suvozača.

  • Kada je automobil sletio u jarak, bukvalno svi koji su bili u kolima su pali i prignječili trudnu doktoricu J.Č. Za par minuta su stigli policija i dva vozila hitne službe i odmah prebacili povrijeđene u bolnicu. Mladu trudnu doktoricu su hitno prenijeli u salu i krenuo je carski rez. Ali, čim su je otvorili počela je da šiklja krv. U salu su jedan za drugim uletjela četiri doktora. Uspjeli su da spase koleginicu, ali je bebica izvađena bez ikakvog znaka života. Inače, bebica je u stomaku majke bila osam mjeseci, a samo 12 dana je dijelilo da uđe u deveti mjesec. Punih sat vremena ljekari su animirali bebu, pokušavajući na sve načine da je ožive, ali nažalost bez uspjeha. Nakon urađenog carskog reza, mlada žena je odmah prebačena za Beograd – saznaje Kurir nezvanično od izvora bliskog istrazi.

U beogradskoj bolnici odmah je urađen snimak ultrazvukom i konstatovano je da je carski rez urađen perfektno, s obzirom na povrede. Kladovski ljekari uspjeli su da spase život mlade koleginice i da prilikom carskog reza, i borbe za život mlade žene, sačuvaju matericu, tako da ova mlada žena u budućnosti može imati djecu.

  • Ortoped je četvoro povrijeđenih poslao za Niš, putnike iz Kladova i djeda koji je udario u njihovo vozilo. Muž mlade doktorice, koji je vozio auto, srećom nije zadobio ozbiljne povrede, osim modrica, nagnječenja, ogrebotina. Njegova supruga se sada osjeća dobro, ali gubitak bebice ostavit će vječni ožiljak ovom mladom bračnom paru – kaže izvor za Kurir.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

WSJ: SAD PRIPREMA NOVU VOJNU PODRŠKU IZRAELU OD 1,3 MILIJARDE DOLARA

0
Američki list "Wall Street Journal (WSJ)" tvrdi da administracija Joea Bidena priprema novu prodaju oružja Izraelu u vrijednosti od blizu 1,3 milijarde dolara (1,22 milijardi eura).