MLADIĆ KOJI JE OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA UBISTVO DVIJE OSOBE PLANIRA TUŽITI LEBRONA JAMESA

Nakon što je oslobođen na sudu, Kyle Rittenhouse je najavio da namjerava tužiti mnoge slavne osobe za klevetu, među kojima i košarkašku zvijezdu Los Angeles Lakersa LeBrona Jamesa.

Podsjetimo, Rittenhouse je proglašen nevinim na suđenju krajem 2021. nakon slučaja u kojem je ustrijelio tri osobe, od kojih su dvije umrle u, kako se tvrdilo, samoodbrani tokom dramatičnih nereda u Kenoshi u Wisconsinu 2020. godine.

Incident s Jamesom dogodio se nakon što je tinejdžer stao da svjedoči kako bi se branio, a snimak Rittenhousea koji plače tokom svjedočenja na sudu postao je viralan i privukao pozornost Kralja, prenosi “Marca”.

  • Kakve suze? – napisao je James tada na Twitteru.
  • Nisam vidio nijednu. Čovječe, prestani! Taj dječak je pojeo nekoliko glavica limuna prije nego što je ušao na sud.

Nakon nekoliko mjeseci, Rittenhouse (19) se pojavio u YouTube emisiji pod nazivom “Frontlines” koju vodi Drew Hernandez, u kojoj je rekao da namjerava poslati pisma Jamesu i drugima da ih namjerava tužiti za kazneno djelo klevete.

  • I on će (LeBron James) dobiti pismo – rekao je Rittenhouse.
  • Svako ko me je oklevetao ili lagao o meni dobit će pismo i onda ćemo se njima pozabaviti u sudnici.

Rittenhouse je rekao Hernandezu da je stvorio “Projekt odgovornosti za medije” gdje bi namjera bila “pomoći u prikupljanju sredstava i pozvati ​​medije na odgovornost za laži koje izgovaraju i rješavati ih na sudu”.

Podsjetimo, tri hica s tog događaja ispaljena su u Josepha Rosenbauma, Anthonyja Hubera i Gaigea Grosskreutza, od kojih su prva dvojica poginula, dok je treći preživio.

Osim Jamesa, Rittenhouse je rekao da planira tužiti Whoopi Goldberg i Cenka Uygura.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE