MLADIĆ SKRIVIO NESREĆU PRIJE TRAGEDIJE, BIO JE PIJAN, NIJE IMAO VOZAČKU: JEDNA OSOBA POGINULA

Policija je objavila detalje teške saobraćajne nesreće u Klisu u kojoj je smrtno stradao 19-godišnjak dok 20-godišnjak ima teške i po život opasne povrede.

Istragom su utvrdili da je vozač (18), prije nego što je skrivio nesreću, autom udario u vozilo koje je bilo na začelju pratnje vanrednog prijevoza i u vučno vozilo, a zatim pobjegao s mjesta nesreće.

  • Također, utvrđeno je kako je 18-godišnjak sinoć neposredno prije naprijed navedene saobraćajne nesreće, upravljajući osobnim vozilo prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola, brzinom koja nije bila prilagođena gustoći prometa, na cesti ŽC 6253 udario u stražnji dio vozila koje se nalazilo na začelju pratnje vanrednog prijevoza i u vučno vozilo, te je nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću s materijalnom štetom bez zaustavljanja napustio mjesto događaja – objavili su iz policije.

Vozač (18) je bio i pod utjecajem alkohola. Predan je pritvorskom nadzorniku i dobio kaznenu prijavu zbog zbog izazivanja nesreće, bježanja s mjesta nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i za upravljanje vozila prije stjecanja prava na to.

  • Bit će prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to jer nije prilagodio brzinu vozila, napustio je mjesto nesreće, nije oštećenima ostavio osobne podatke i podatke o vozilu, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te je upravljao vozilom pod pod utjecajem alkohola – naveli su iz policije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE