MLIJEČNA POGAČA: EVO KAKO SE PRAVI NAJMEKŠE PECIVO NA SVIJETU

Naučite kako da napravite savršenu, mekanu i izdašnu pogaču koja ostaje svježa i sutradan.

Potrebno je:

20 gr kvasca

1 kašičica šećera

malo soli

400 ml mlijeka

2 jaja

50 gr rastopljeno maslaca

još malo maslaca za premazivanje

700 gr brašna

susam

žumance

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac, mlijeko, brašno i so i zamijesiti glatko tijesto koje odmara 30 min na sobnoj temperaturi.

Tijesto razvući na sto podijeliti na dva, tri dijela, ja sam više jer mi je mali sto. Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacom i uviti u rolat i seći male rolate.

Tepsiju 24 cm premazati uljem i redjati rolatiće u krug i sredinu.

Pokriti da nadođe oko 20 min.

Premazati žumancetom i posuti sjemenkama. Peći na 180 stepeni C oko 45 min. Pokriti krpom i ostaviti 15 minuta, pa izvaditi iz pleha.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE