MNOGO ČOKOLADE I MALO VOĆA ZVUČI KAO IDEALAN POČETAK RECEPTA: UKUSNI BRAUNI SA ČOKOLADOM I SLATKIM VIŠNJAMA

Za pripremu ovih slasnih braunija nije potrebno puno vremena, a ni materijala.

Potrebno vam je:

100g maslaca,

150g grubo rendane čokolade,

70g nezaslađenog kako praha,

100g brašna,

1/4 kašičice praška za pecivo,

1/4 kašičice soli,

200g šećera u prahu,

2 jaja,

pola tegle slatka višanja bez košpica.

Način pripreme:

Stavite maslac, čokoladu i kako u posudu na pari i miješajte dok se maslac i čokolada ne rastope. Ostavite da se ohlade.

Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i solju u posebnoj posudi i ostavite sa strane. Umutite šećer u prahu i jaja u mekani krem. Dodajte čokoladnu smjesu i mutite dok ne postane homogena. Dodajte smjesu od brašna i nastavite da mutite. Unutra stavite polovinu višanja i pomiješajte.

Kvadratni kalup obložite papirom za pečenje tako da viri van ivica pleha. Sipajte tijesto u pleh i poravnajte. Odozgo rasporedite preostale višnje i pritisnite ih u smjesu.

Ugrijte rernu na 180 stepeni oko 35 minuta, a čačkalicom za zube provjeravajte da li je tijesto gotovo. Ostavite pečeni kolač da se ohladi u plehu oko 15 minuta. Isijecite na kocke i servirajte uz toplu čokoladu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE