MNOGO JE SMRŠAO, JEDVA SMO GA PREPOZNALI: ZABORAVIO JE PSA NA PUMPI, 26 DANA KASNIJE PRLJAV I GLADAN SE POJAVIO ISPRED KUĆE

Vjerni pas koga je vlasnik zaboravio na benzinskoj stanici prešao je 60 kilometara do kuće za 26 dana, prenijeli su kineski mediji.

Pas Dou Dou, star sedam i po godina, ostavljen je slučajno na pumpi, a porodica je tek poslije nekoliko sati primijetila da ga nema u automobilu.

Dou Dou je mjesec dana pokušavao da dođe do vlasnika, koji je ostao bez nade da će ikada više vidjeti svog psa.

Kada se vratio kući, ljubimac je bio potpuno iscrpljen i prašnjav.

Kiju, vlasnik ovog psa je rekao lokalnim novinarima da je pretpostavio da je Dou Dou ostao u automobilu dok su on i supruga tražili dijete, koje se na kratko bilo izgubilo.

Oni su se sutradan vratili po psa na pumpu i tražili kućnog ljubimca dva sata, ali su odustali.

  • Nadali smo se da je preživio i da ga su ga ljudi dobrog srca usvojili – rekao je Kju.

Kada se Dou Dou pojavio na pragu poslije skoro mjesec dana, ukućani nisu mogli da vjeruju.

  • Bio je skoro neprepoznatljiv, jer je smršao mnogo, ali je i dalje bio onaj stari. Vidjelo mu se to u očima, sijao je – dodao je Kiju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE