MOJ POSAO SUPRUGE JE DA NAŠ DOM ODRŽAVAM ČISTIM: TVRDI DA MUŠKARCI NE TREBA DA RADE KUĆNE POSLOVE

Tradicionalne poglede na brak vuče iz djetinjstva, ali njeni stavovi nisu dopadljivi velikom broju žena...

Majka osmanaestog Jasona iz Manchestera smatra da bi žene trebalo da budu ženstvene i poslušne svojim muževima, da se bave svim kućnim poslovima poput kuvanja, čišćenja i spremanja, a i sama priznaje kako njen muškarac nikad nije raspremio krevet, ispraznio mašinu za pranje sudova ili oprao veš, i to punih šest godina koliko su zajedno.

– Postoje muški poslovi, poput čišćenja psećeg izmeta, a onda i ženski poslovi, koji podrazumijevaju sve ostalo – izjavila je Rebecca Conway za The Sun.

 Međutim, nisu svi saglasni s ovim uvjerenjem. Ljudi su Rebeku nazvali “staromodnom” i “antifeministkinjom” zbog njenih stavova, ali ona tvrdi kako ni u kakvim okolnostima ne planira da se prikloni većini.

“Na prvom sastanku momak bi uvijek trebalo da plati račun”

– Stojim iza onoga u šta vjerujem – oštro je poručila Conway  i dodala:

– Moj suprug Li (43) vodi vlastiti informatički posao i glavni je hranitelj, stoga je sasvim razumno da ne želi da se vraća u neurednu kuću. Moj posao kao supruge je da naš dom održavam čistim.

Njena veza s Lijem, kog je upoznala u noćnom izlasku u Notingemu, započela je na način koji joj je pokazao da njih dvoje imaju zajedničku budućnost. Na njihovu prvom sastanku u “Starbaksu” on se odmah ponudio da plati račun, a Rebecca priznaje kako bi ga odmah otpisala da nije bilo tako, prenosi Net.

– Na prvom sastanku momak bi uvijek trebalo da plati račun – rekla je ona.

Par je počeo da živi zajedno već nakon nekoliko mjeseci, a ona se nikad nije ljutila što njen partner nije znao da koristiti mašinu za pranje veša.

Tradicionalne poglede na brak vuče iz djetinjstva

– Li i ja dijelimo zaista tradicionalna stajališta – objasnila je ova dizajnerka enterijera.

– Nisam domaćica, ali svejedno kuham i čistim. Uvijek raspremam krevet. On to nikad nije učinio, ali to i ne očekujem.

Tradicionalne poglede na brak Conway vuče iz djetinjstva jer je njena majka Don, koja sada ima 62 godine, satima usisavala i brinula se da njihov dom bude veoma čist.

– Moja mama je uvijek govorila da nema opravdanja za nered u kući i ja sam saglasna s time – istakla je.

Rebecca je opisala kako izgleda njen uobičajeni dan. Ustaje u sedam ujutru i pravi doručak za porodicu.

– Kuhinja je uvijek čista kada se probudim jer sve površine očistim veče pre. Tada sve dezinfikujem i poliram, a potom usisavam kuću i brišem podove. To radim svakodnevno, a Li mi nikada ne pomaže – napomenula je Rebecca.

Njeni stavovi ne sviđaju se velikom broju žena

– On nikad ništa ne radi po kući, ali stvarno mi to ne smeta. On čisti pseći izmet, dvorište i šupu jer to su muški poslovi – tvrdi 25-ogodišnja supruga i majka.

Ona takođe uvijek sprema večeru i pere.

– Nisam sjajna kuvarica. To su obično špageti bolonjez ili kari, ali trudim se.

Rebekini stavovi nisu se svidjeli velikom broju žena, koje priznaju da im samo čitanje o tome izaziva tjeskobu. I njene prijateljice pokušavale su da joj utuve u glavu kako takav život nije u skladu s 21. vekom. Ipak, ona ne odustaje.

– Rečeno mi je da sam previše ekstremna i da moram malo da živim, ali to je kao što moja mama kaže: “Kuća u svakom trenutku mora biti spremna kad bilo ko pokuca na vrata” – opravdava se Conway i naglašava kako ona ne osuđuje žene kojima partneri pomažu. To je, zaključuje, bio njezin izbor, a ne njenog supruga, da postupa na ovaj način.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NARODNA SKUPŠTINA RS USVOJILA “NACRT IZBORNOG ZAKONA RS” U POLA TRI...

0
Poslanici Narodne skupštine RS usvojili su oko pola tri jutros zaključak u vezi Nacrta izbornog zakona RS na sjednici u Banjoj Luci.