MONASI OTKRIVAJU NARODNI LIJEK ZA PREVENCIJU RAKA

Priča o ozdravljenju, koja nije zasnovana na duhovnim prosvjetljenju već na prirodnom lijeku za sve bolesti potvrđenom u nauci dolazi iz čuvenog Ruskog manastira Borovik.

Vještačka inteligencija, savremena tehnologija, nanoroboti u vremenu kada se pojavljuje sve veći broj bolesti ne mogu nadmašiti narodni lijek, koji djeluje kod svih bolesti.

Recept ovog narodnog lijeka sa bijelim lukom otkrili su monasi ovog Ruskog manastira, a on se pokazao kao učinkovit u prevenciji kancera.

Recept sa bijelim lukom

Iako ga mnogi ne vole i izbjegavaju zbog jakog mirisa, dobro je poznato da je on prirodni penicilin. Dovoljna je jedna čehna, koju treba isjeckati na sitne kockice i ostaviti par minuta da se prosuši. Kako bi se izbjegao neprijatan miris, ovako pripremljen luk se može umješati u čašu jogurta ili kiselog mlijeka. Rusi ga piju sa vodom.

Redovnim konzumiranjem bijelog luka umanjuje se rizik od pojave raka, povećava imunitet i proizvodnja antitela u organizmu.

Ljekovitost bijelog luka

Bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, a bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.

Poznato je da snižava krvni pritisak kao i nivo holesterola u krvi. Odmah iza toga, ova biljka je dokazan antibiotik, pa se veoma često upotrebljava za suzbijanje prehlade i gripa, a koristan je i kao preventiva protiv ovih bolesti.

Redovnim konzumiranjem bijelog luka umanjuje se rizik od pojave raka, povećava imunitet i proizvodnja antitijela u organizmu. Potvrđeno je da djeluje protiv ćelija tumora pa je korisno pomoćno prirodno sredstvo za liječenje raka.

Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Vjerovali ili ne, bijeli luk čak otklanja umor, napetost, uznemirenost i popravlja raspoloženje, zahvaljujući mineralu selenu koji se nalazi u ovoj biljci. Bijeli luk djeluje protiv crijevnih parazita, tako da osobe koje redovno konzumiraju ovu namirnicu teško da mogu da obole od parazita u crijevima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIK RUSKI NAPAD NA UKRAJINU, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE!

0
Ruske snage rano jutros gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske, blizu ukrajinskog grada Dnjepra, pri čemu je najmanje jedna osoba povrijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.