Sastojci:
Biskvit
- 5 jaja
- 5 kašike šećera
- 2 kašike kakaa
- 10 dag prženih sjeckanih lješnjaka
- 3 kašike glatkog brašna
- 3 kašike ulja
- 1/2 praška za pecivo
Bijela krema
- 1 l mlijeka
- 4 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 9 kašika gustina
- 250 gr margarina
Smeđa krema
- 1/2 l vrhnja za šlag
- 200 gr tamne čokolade
- 100 gr mliječne čokolade
Priprema:
Počinjemo sa pripremom bijele kreme. Mlijeko i šećer stavimo da zakuha. U posebnu posudu odvojimo malo hladnog mlijeka kojeg pomiješamo s gustinom. U zakuhalo mlijeko dodamo gustin i jako miješamo dok se krema ne zgusne. U vruću umiksamo margarin. Skuhanu kremu stavimo u drugu posudu i pustimo da se ohladi.
Zatim slijedi priprema biskvita. Odvojimo bjelanjke i žumanjke. Žumanjke i šećer miksamo dok na posvijetle. Dodamo ulje, prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao. Lješnjake popržimo i ogulimo te ih nasjeckamo (mogu se i samljeti-po želji). Sve pomiješamo u smjesu. Bjelanjci se istuku u snijeg i lagano umiješaju u smjesu za lopaticom. Smjesu stavimo u prethodno namašćen pleh (25×30) i pečemo na 180°C oko 20 min.
Za smeđu kremu stavimo vrhnje za šlag na vatru i u njega dodamo svu čokoladu. Lagano miješamo dok se sve ne otopi. Maknemo s vatre čim počne zakuhavati.
Bijelu kremu ponovno izmiksamo i stavljamo ju na ohlađen biskvit. Kremu ravnomjerno raspodijelimo. Na bijelu kremu dodamo smeđu koja se također malo ohladila.
Cijeli kolač zatim staviti na hlađenje, poslužiti i uživati u svakom zalogaju.